marți, 5 octombrie 2010

HRI Golden Spear


Pastile pentru digestie uşoară    76,88 ron

Preparat din materii prime naturale pentru a ajuta digestia. Poate fi larg utilizat pentru tratarea tulburărilor digestive. Este compus din substanțe naturale active speciale.
În zilele noastre, în Ungaria, mulți oameni au probleme serioase din cauza tulburărilor de metabolism legate de alimentație  ale căror consecințe sunt arsuri stomacale, hiperaciditate gastrică, constipație  Tableta pentru digestia ușoară HRI poate fi folosită pentru tratarea eficientă a acestor simptome, care prin substanțele sale active din plante medicinale constituie un remediu eficace, fără efecte adverse!
Substanțe active: 
Feniculul
Mentă creață
Mentă piperată
Roinița
Țintaura
Floare de mușețel
Ghimbir
Anason
Dozaj: 
Pentru adulți, vârstnici 3x1 pastile pe zi.
Avertisment:
În timpul sarcinii și lactației administrarea este permisă numai la recomandarea medicului. Nu este permisă administrarea unor doze mai mari decât cele prescrise.
Componente:

Anason

Denumire populara: anason românesc, asin, bădean, chimion dulce, hanus, molotru.
Face parte din familia Apiaceae (Umbeliferae). Este o plantă erbacee, aromatică, anuală, originară din bazinul Mării Mediteranee, care este cultivat în ţara noastră. Are un gust plăcut, dulce aromat.
În scop terapeutic se utilizează fructele mici, cu formă ovoidă. Înflorește în iulie, fructele pot fi culese în lunile august-septembrie.
Uleiul volatil al anasonului conține anetol, metilcavicol şi aldehidă anisică.
Deoarece anasonul reduce balonarea și senzația de saturație  este binecunoscut ca o plantă medicinală carminativă, antispasmodică şi care stimulează digestia. Mămicile care alăptează îl folosesc pentru efectul ei de stimulare a secreției laptelui. Anasonul este o componentă marcantă amestecurilor de ceaiuri coleretice şi cu efect secreto-litic, este un foarte bun expectorant. S-a demonstrat că calmează și tusa.

Feniculul

În cazul feniculului este perfect adevărat, ceea ce se spune de obicei, că "este cunoscut încă din antichitate de către egipteni". Nu numai vechi egipteni o cunoșteau, dar şi grecii, chinezii, hindușii, mai mult, nu numai că îl cunoșteau  dar datorită efectelor sale curative îl și cultivau acest condiment şi zarzavat indigen în bazinul mediteranean.
Această plantă erbacee, bianuală face parte din familia Apiaceae (Umbeliferae), având un miros plăcut, o tulpină dreaptă, până la 2 m, ramificată începând de la bază, cilindrică și frunze cu frunzulițe depărtate. Florile mici sunt de culoare galben-auriu și sunt dispuse în umbele. Are un gust şi miros caracteristic de anason. Bulbul feniculului este un zarzavat gustos, din care poate fi făcut un ceai cu efecte curative.
A devenit cunoscut mai ales ca plantă medicinală prin fructele (semințele) sale, acesta fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale care împiedică fermentația și balonarea și ajută digestia. Substanțele active sunt conținute în uleiul volatil care se găsește în el: anetol cu gust dulce, fencon cu un gust amărui și aldehida anisică. Are un efect antispastic  și acționează nu numai asupra mușchilor netezi ale sistemului digestiv, ci şi asupra mușchilor uterine, și astfel poate fi folosită și pentru calmarea durerilor menstruale. Ajută la evacuarea gazelor intestinale, poate fi luat și cu amestec de ceaiuri laxative pentru calmarea spasmelor cauzate de laxativ. Poate fi adăugat și în componența ceaiurile laxative ale bebelușilor  deoarece are un efect carminativ și calmează în mod benefic spasmele intestinale ale sugarilor. În cazul bronșitelor are efect expectorant și secreto litic.
Poate fi folosit și în tratamentul problemelor ginecologice şi al cancerului de prostată. Ca antispastic  relaxează mușchii netezi, astfel calmând și mușchii uterului. Este o plantă care conține estrogen, și de aceea medicii naturiști o recomandă și pentru calmarea altor boli ale femeilor, de exemplu pentru reglarea menstruației  tulburări de menopauză.

Floare de mușețel

Denumiri populare: mușețel  mamorită, marariul câinelui  matricea, moruna, mosiţel, musatea, muscătel, mușețel de câmp, ochiul boului, poala sf. Marii, roman, romanit, romanița, remasca.
Face parte din familia Compositae. Se găsește în fiecare parte a țării  îi plac sărăturile, poienele uscate. Are o flori caracteristice, grupate în capitule terminale, ale căror margine sunt ocupate de flori albe, iar în regiunea centrală flori de culoare galben-aurie. Planta are o înălțime de 20-40 cm şi este anuală. Se şi cultivă.
În scopuri terapeutice folosim capitulele florale. Medicamentul are (Chamomillae flos) 0,2- 0,7% (chiar şi până la 1,4%) este de culoare albastru închis, conține sescviterpen (camazulen, bisabolol, bisabolol oxid) ulei volatil, flavono ide (apigenină) și glicozidele acestora, cumarine (umbelliferon, herniarin), mucilagii.
Floarea de mușețel este unul dintre cele mai cunoscute plante medicinale, poate fi găsită în farmacografiile oficiale ale celor mai multe state. Efectul său terapeutic este multiplu, și poate fi folosită prin uz extern şi intern. Uleiurile vegetale din mușețel au mai ales un efect antiinflamator. Prin inhalare, mușețelul calmează tusea, precum și simptomele infecțiilor virale și bacteriene ale căilor respiratorii, şi în cazul acestor boli se afirmă foarte bine și efectul medicamentului de stimulare a sistemului imunitar. Este folosit și în cazul afecțiunilor inflamatorii ale tracului digestiv. Prin gargarisire sau clătirea gurii se pot vindeca infecțiile gingiei, gurii și ale laringelui. La bronșite se folosește pentru inhalare. În cazul rănilor şi aftelor bucale de multe ori clătirea cu mușețel este remediul corespunzător. Consumul regulat în formă de ceai ameliorează afecțiunile gastrice, indispozițiile  greața și simptomele infecțiilor intestinale. Extern, se pot trata boli de piele, acnee, abcese, răni care se vindecă greu,. Este foarte bun și pentru compresă la ochi. Numele popular de poala sf. Marii, mamorită se referă la faptul că a fost folosit și în ginecologie pentru calmarea spasmelor menstruale și scurtarea perioadei durerilor facerii. În formele de băi, clătiri, băi de aburi s-a dovedit foarte utilă şi în cazul infecțiilor abdominale (vaginită, hemoroizi, ulcer varicos). Mușețelul calmează bebelușii cu dureri gastrice, elimină spasmele. Uleiul de mușețel reduce nervozitatea la copii, și are un efect benefic asupra copiilor hiperactivi, deoarece poate fi considerat un "calmant" ușor. În homeopatie se folosește la atenuarea durerilor și în cazul intoleranței față de durere. Se folosește des şi în cosmetică, reduce uscăciunea, mâncărimea, infecția pielii. Are un efect benefic și asupra părului, deoarece lustruiește și calmează pielea capului.

Ghimbir

Plantă tropicală monocotiledonată, anuală, care face parte din familia Zingiberaceae. Plantă originară din pădurile tropicale din Asia. Poate fi cultivată şi la noi în sere.
În scopuri terapeutice se folosește rădăcina plantei, care se ramifică ca degetele, are o lungime de 8-10 cm, o lățime de 1,5-2 cm, în interior are o culoare galben gri, miros aromatic, gust picant amărui. Poate fi cumpărat atât în formă crudă, cât și măcinat.
Gustul și mirosul său caracteristic este dat de uleiul volatil (bisabolen), gingerole şi shogaole. Acest ulei volatil se produce în rădăcină, are un miros foarte plăcut și un gust caracteristic, dulceag. Concentrația substanțelor active este cel mai mare imediat sub scoarța rădăcinii, de aceea, dacă îl consumăm în formă de rădăcină, trebuie s-o decojim foarte subțire, mai mult, este suficient să spălăm bine rădăcina, și o frecăm putin.
HRI Clear Complexion – Tablete HRI Piele Curată.
Este folosit pentru tratarea bolilor doar în medicina populară, este în primul rând plantă aromatică.
Fundamentul farmacologic al proprietăților anti colinergice ale ghimbirului nu este lămurit în totalitate, dar datorită proprietăților sale antispasmodice, carminative probabil că are un efect direct asupra sistemului gastro-intestinal. Efectul plantei constă în uleiul volatil al rădăcinii sale, ce reduce iritația mucoaselor. Are un efect antiinflamator, care poate fi folosit în caz de răceală și bronșită  Este bine cunoscut efectul său de calmare a afecțiunilor digestive (gastrite ușoare  balonare), dar ghimbirul ne poate ajuta și în caz de greață  senzație de vomă. Stimulează digestia și crește pofta de mâncare.
Conform unor tradiții ghimbirul îmbunătățește memoria – de milenii, marinari chinezi mestecă ghimbir împotriva răului de mare -, dar nu acționează asupra sistemului nervos central, şi de aceea nu cauzează ca efect secundar oboseală, somnolentă  Astfel poate fi folosită și de cei care efectuează activități ce presupune o atenție mare și o bună capacitate de concentrare (conducători auto).
Se folosește și la vindecarea bolilor de călătorie şi a simptomelor de digestie necorespunzătoare. Crește rezistența sistemului imunitar împotriva infecțiilor.

Menta creață

Denumire populară: creață, diana, giugiuma creata, gizma creața  iarba creață  iarba neagră, izma bătrânească, izma creață a cerbilor, izma de apă, mărcicina, mătăcina creață  menta, minta creață, ninta rece, trandahir.
Face parte din familia Labiatae. Plantă bianuală, care se găseşte pe malurile apelor, şi în poieni umede. Poate fi cultivat foarte bine şi în grădini. Are un gust plăcut, mentolat. Frunzele decojite de pe tulpina plantei sunt folosite în scopuri terapeutice. Se culege în lunile de vară (iunie-august).
Planta conține ulei volatil (carvon, carveol), taninuri, flavonoide.
Datorită substanțelor sale active este un bun carminativ, antispastic și ajută digestia (coleretic), dar se folosește și ca gastrorezistent. În caz de răceală uleiul să volatil se folosește pentru inhalare. Are și un efect antitusiv.

Mentă piperată

Denumire populară: borsniţa, camfor, ghiazma, giugiuma, iarba neagră, iasma, izma bună, mintă de chicuşuri, mintă moldoveneasca, mintă neagra.
Face parte din familia Labiatae. În țara noastră nu crește în sălbăticie, este o plantă ce poate fi cultivată în grădină, este bianuală. Are un gust mentolat.
Se folosește frunza plantei. Se culeg de două ori anual, frunzele de culoare verze deschis sunt decojite de pe tulpini, iar apoi se usucă.
Frunza conține ulei volatil (în care mentol, menton, mentofuran), taninuri, flavonoide. Efectul să benefic asupra digestiei și asupra creșterii poftei de mâncare a fost descoperit încă din antichitate. Mai târziu a fost folosit pentru afecțiunile gastrice, biliare şi intestinale, dar are și un efect antiemetic. S-a demonstrat că este un bun carminativ, antispastic  nervin, calmează durerile de cap, antiseptic, curăță sângele şi este foarte eficace în tratarea bolilor respiratorii. Se folosește și pentru tulburările menstruale. Uleiul său volatil este folosit în creme răcoritoare, loțiuni pentru reducerea mâncărimii.
Ulei său volatil este folosit în industria cosmetică, de parfumuri, farmaceutică și alimentară pentru producerea pastelor de dinți, șampoanelor, gumelor de mestecat.
După banchete, grecii antici au mestecat ramuri de mentă pentru stimularea digestiei.
Ceaiul de mentă este potrivit pentru consumul zilnic, este o excelentă băutură răcoritoare.
Dacă stomacul este sensibil la menta piperată, adăugați flori de mușețel.

Roinița

Denumire populară: iarba roilor, iarba stuparului, busuiocul sau floarea stupilor.
Face parte din familia Labiatae, are un miros plăcut de lămâie, flori albe și este o plantă bianuală. În sălbăticie crește sporadic, dar se găsește în multe grădini.
Merită culese vlăstarele (Melissae herba) şi frunzele (Melissae folium) sale, când începe să înflorească în iunie și august.
Substanțele active ale frunzelor roiniței sunt uleiuri volatile (citronelal, citral), taninuri, flavonoide, acid cafe ic.
Substanțele sale active au un efect sedativ și de combatere a infecțiilor virale. Datorită efectului său de combatere a infecțiilor virale, din roiniță se fabrică și o cremă, ce poate fi folosită împotriva herpesului. Este sedativ și antispastic  Stimulează digestia, și este utilizat des pentru dureri de cap, insomnie, tulburări de somn. Reduce nervozitatea și întărește nervii. Joacă un rol important în ameliorarea depresiei. Este foarte benefic în caz de gastrită acută, hiperaciditate gastrică, greață  balonări. Este cunoscut și efectul său diaforetic, carminativ, coleretic. Uleiul volatil poate fi folosit pentru ameliorarea afecțiunilor reumatice în băi și sub formă de frecție.

Țintaura

Denumire populara: țintaura; buruiana de viermi, țintaura  cocoșei de gradină, crucea pământului, fierea pământului, iarba de curcă, iarba de friguri, iarba începătoare de sânge, potroaca, sanfirei de câmp, scânteiuța  scăunel, taula, ţintaula, tintorie.
Este o plante erbacee protejată din familia Gentianaceae, anuală sau bianuală. Toate cele trei specii care cresc în țara noastră (Centaurium minus, Centaurium uliginosum, Centaurium pulchellum) sunt plante medicinale, dar cel mai des o putem întâlni Centaurium minus (fierea pământului). Acesta crește în păduri defrișate  poiene uscate.
Exemplarele care cresc în sălbăticie nu pot fi cultivate, pentru că sunt protejate. Poate fi cultivată cu autorizația Inspectoratului Național de Protecție a Mediului şi al Gospodăriri Apelor.
La recoltare părțile aeriene ale plantei se culeg la înflorire, din iunie până în august. Iarba trebuie uscată la umbră, deoarece din cauza luminii soarelui îşi poate pierde culoarea.
Planta medicinală conține secoiridoide (centapicrină, gentiopicrină), flavonoide, derivate de xanton.
S-a demonstrat că planta medicinală stimulează digestia și funcția biliară. Este foarte eficient în creșterea apetitului, iar ceaiul făcut din ea se folosește împotriva balonării. Este folosit foarte des pentru afecţiunile ficatului și pentru curățirea sângelui. Farmacia homeopată folosește planta proaspătă pentru calmarea durerilor gastrice.
În industria băuturilor spirtoase este un component obligatoriu al aperitivelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu